Våra projekt

UTBILDNING OCH NÄRINGSRIK MAT


 Här kan du läsa om ett axplock av de projekt FEED International genomfört sedan 2004. 

SKOLA FÖR BARNEN I TAPOK K'NONG


FEED International bidrar till att 30 elever från byn Tapok K'nong får gå i skolan Solid Rock Academy. Detta projekt har pågått sedan 2010 och flera elever har tagit studenten och genomfört hela sin grundskoleutbildning genom vårt projekt.MAT TILL DE HUNGRIGA I PHUM LIEU


I byn Phum Lieu har vi byggt upp ett soppkök för att ge näringsrik mat till barn från fattiga familjer. Det är ett rullande projekt som förser 60-80 barn med mat 2-3 dagar i veckan, beroende på årstid. 

Lokalborna hjälper mot ersättning till med inköp och tillagning. 

NYTT TAK I SIEM REAP

HJÄLP TILL LOKALBEFOLKNINGEN


FEED Internation samarbetar med organisationen BILEG som bedriver hjälpverksamhet även i Siem Reap, Kambodja. Vi har vid flera tillfällen gjort punktinsatser för att hjälpa lokalbefolkningen i utkanten av stan. Vi har levererat matpaket, reparerat vägar, inhandlat sägar och en spis till en familj. 

LEKPLATS


I samarbete med Rotary har FEED International byggt en lekplats utanför skolan Solid Rock Academy. Här kan barnen göra det de älskar allra mest; leka! Precis som barn i Sverige behöver eleverna på skolan en paus i undervisningen och möjlighet till fysisk aktivitet. 


Projektet blev stort då markberedning behövde göras. Man anlade en gångväg i betong runt området och byggde upp ett soltak. Lekutrustningen installerades och efter ett antal år gjordes även en återupprustning.  BIBLIOTEK


I samarbete med Rotary har FEED International byggt upp ett bibliotek. I befintliga lokaler på skolan Solid Rock Academy investerade vi i möbler, böcker och datorer för att ge eleverna på skolan nya möjligheter.